Tags

, , , ,

Dette bliver et langt indlæg, så er du advaret! Men jeg håber du følger med alligevel, og måske ligefrem blive underholdt af mine skriverier  ;  )

Det er med en hvis ærefrygt, jeg skriver dette indlæg. Et større ikon skal man lede længe efter.

Jeg finder, som nævnt mange gange, stor inspiration i ”det gamle Hollywood”, især årene 1940 til 1960’erne. Her er der 2 kvinder, som jeg stilmæssigt beundrer meget, Audrey Hepburn og Marilyn Monroe, og efter at ha’ lært de kvinder at kende (så godt man nu kan) via diverse bøger, beundrer jeg dem også som kvinder. Audrey og Marilyn er umiddelbart 2 vidt forskellige kvinder, især stilmæssigt, lys og mørk, nat og dag. De havde dog begge en hård opvækst og det har uden tvivl formet dem, de endte begge som meget følsomme kvinder.

Nu skal jeg ikke skrive for langt og for kedeligt, men krydre det, med alle de skønne billeder som findes af Marilyn Monroe. Der findes ufatteligt mange fotos, for Marilyn elskede kameraet og kameraet elskede hende. Jeg har mange billeder at vise, rigtig mange. Jeg har valgt billeder som ikke er de mest kendte og brugte, det ville være for kedeligt.

Jeg deler mit indlæg op, ellers bliver det for langt og for meget på 1 gang, 2 halvdel kommer senere.

Da jeg var ca. 14 år købte jeg den berømte plakat af Marilyn, hvor hun står med skørterne til op over ørerne i : Den søde kløe. Så fandt jeg ud det da var for uoriginalt, Marilyn var og er jo alle vegne og var hun ikke lidt opreklameret? Min ”åbenbaring” kom, da jeg ved et tilfælde læste bogen: Goddess, af Anthony Summers http://www.amazon.co.uk/Goddess-Secret-Lives-Marilyn-Monroe/dp/0575403012/ref=sr_1_15?ie=UTF8&qid=1305906930&sr=8-15 . Her fik jeg virkelig øjnene op for det spændende liv Marilyn havde levet. Og hvor kompleks en person hun var. Jeg kan ikke understrege nok, hvor godt den er skrevet, for det er store sager, når det lykkedes en forfatter, at fastholde min interesse hele vejen, og den er tyk! Lad mig  gøre opmærksom på, at man kommer til at tro på konspirations teorien om, at hun blev slået ihjel, samt at der vist et billede af hendes lig efter obduktionen. Meget underligt og makabert at se sex symbolet, som en tom skal. Man kan diskutere hvor nødvendigt det egentlig er. Der findes mange flere, dette var dog den første egentlige biografi om hende, så kilde materialet er frisk.

Marilyn Monroe med kat, hey, jeg er jo stylekat, så det var jo oplagt :  )

Konklusionen på min lille fortælling er, at Marilyn Monroes skønhed, i mine øjne, ikke kan overvurderes. Hun havde fra naturens hånd et bedårende ansigt, som var som skabt til billeder, samt en udstråling som kunne brænde igennem ethvert foto.  Så jeg syntes faktisk, at hendes status som ikon er fortjent. Eve Arnold, berømt fotograf, som fotograferede hende  fast, og blev hendes ven, har bekendt gjort, at der aldrig har været en person som hende. Når hun stod foran et kamera skete der magi. Hun kunne se buttet eller ligefrem tyk ud i virkeligheden, men når billedet var taget, så hun pludselig se 5 kilo lettere ud. Godt klaret, når nu reglen er, at alle ser større ud på fotos og film. Hendes skæbne var simpelthen tiltænkt kammeraet.

Skøn er hun

Marilyn Monroe med Eve Arnold 1960

Et rygte vil vide, at der for nogle år siden, var en udstilling med Marilyns kjoler i London. Efter at Elizabeth Hurley (model, skuespiller) havde set udstillingen udbrød hun : Jamen hun var jo fed!

Marilyn var selvfølgelig ikke fed, historien beviser nok nærmere, hvordan skønheds idealet har ændret sig markant siden. Man ser ikke modeller eller stjerner idag med en rigtig timeglas facon som Marilyns, synd. Ja, jeg ved godt Scarlett Johansson har timeglas figur, men stadig ikke samme pondus som Marilyn, hun havde tilmed en lille topmave (jubii, så er jeg ikke alene…)

Marilyn Monroe underholder de amerikanske tropper under Korea krigen, 1954

Som stil ikon, har hun bestemt også haft magt. Vidste du, at Marilyn var en af de første i Hollywood til at gå i jeans? Der var hun forud for sin tid. Baggrunden for dette varige ”partnerskab”, skal dog nok findes i hendes fattige opvækst. Jeans var ”fattigmands uniformen” i 30’erne og 40’erne. Hendes stil var enten afslappet (for den tid, i dag ville den nok fremstå mere sammensat), eller super feminin. Enten var hun i jeans el. bukser eller også i kjole. Audrey Hepburn var mere glad for 2 delte sæt. Marilyn var dog også glad for at gå i badekåbe derhjemme, det kender vi vidst alle til ;  )

Marilyn Monroe med Jane Russell 1953. De blev gode venner under indspilningen af : Gentlemen foretrækker blondiner

Marilyn foretrak at gå hvidt, evt. beige og sort. Man så hende sjældent i farver.

Vigtigst: hendes tøj, sad altid til, aldrig så man hende i løst tøj, Marilyn vidste, hvad som klædte hendes figur og at den fortjente, at blive vist frem bedst muligt. Faktisk valgte hun at gå i tøj som var en str. for lille, så hendes kurver virkelig kom frem, dette vil jeg dog ikke anbefale  ;  )

Ææh, hvor er det lige at Humphrey Bogart kigger hen…billedet var så morsomt, så det måtte med, mænd vil altid være mænd! Det er Lauren Bacall, Bogarts kone, til venstre. Akavet ;  )

Her er der noget, som nogle af jer læsere måske kan lære, for det er vigtigt. Tro ALDRIG, at løsere tøj, kan få dig til at skjule din lille topmave eller de bredde hofter. Går du rundt, ligesom de fleste andre kvinder, og føler du vejer 5-10 kilo for meget, så er det ikke en løsning, at prøve at skjule det med løse klæder, dette får dig kun til at se større ud! Og hvem ønsker det? Omfavn dine kurver som Marilyn, stå ved dem og se dem som et aktiv. Selvfølgelig skal dine mave ikke ”falde ned ” over buksekanten og er du ked af dine overarme, så gå med ærmer. Alt med måde, men som hovedregel klæder tøj med volumen, kun spinkle kvinder. Tænk på dem som ønsker kvindelige former, men ikke kan få det. Marilyn var stolt af sin timeglas figur og det samme bør du være.

New York 1955, Marilyn Monroe viser sig, efter længere tids pause fra film.

Har man en mere spinkel og lige figur, så er Audrey Hepburn sagen. Hende skal jeg nok også komme til på et andet tidspunkt .  )

Hun har haft en kæmpe indvirkning på moden og populær kulturen, alligevel er hun ikke samme modeikon som Audrey Hepburn, bare et ikon, punktum! Hendes indflydelse er nem at finde den dag i dag:

Rachel McAdams tidligere på måneden, til premiere på sin film: Midnight in Paris, det er Rachel til højre, hvis man skulle være i tvivl…. Hun bærer forøvrigt Louis Vuitton

Scarlett Johansson i sine reklamer for Dolce & Gabbana

Tak for din tålmodighed med dette indlæg, håber du følte det var tiden værd.

About these ads