Tags

, , , , , ,

Dette indlæg bliver langt, så er du advaret…

Hvor har jeg set frem til at fremhæve denne dame på min blog. Ifølge min egen ydmyge mening fortjener  hun det SÅ meget. Hvem skulle tro at en stripper, nærmere betegnet en burlesque danser, skulle blive et af vores samtids største stil ikoner?!

Kvinden jeg taler om er Dita Von Teese og lad det være sagt med det samme, jeg beundrer hendes stil og stilsans så meget, at jeg næppe kan forholde mig helt objetivt til emnet, dertil er min beundring for stor. Så jeg håber du vil bære over med mig, og alt det vand jeg muligvis vil hælde ud af ørerne ;  )

Hun prøvede som 19 årig for første gang at strippe. Her opdagede hun at alle andre strippere lignede hinanden, de var blonde og solbrændte. Hvad gør man så for at skille sig ud? Man gør naturligvis det modsatte, og derfor startede Dita med at farve sit hår sort, og holde sig væk fra solen så hun fremstod som en moderne snehvide. Hun opdagede også burlesque, en ældre og mere sofistikeret form for strip som havde sin storhed i 20’erne og 30’erne.

Ja, Dita er faktisk en ægte blondine, hvor mange stiler efter lysere lokker, er Dita gået den modsatte vej.

Dita Von Teese i sit berømte martini glas, et bulesque nummer som er blevet hendes varemærke.

Det jeg godt kan li’ ved Dita Von Teese’s stil er, at hun er gennemført, noget jeg sikkert også fremhævede da jeg skrev om Gwen Stefani, på stilfronten har de en del tilfælles. Og at sige Dita Von Teese er gennemført i sin stil er nærmest en underdrivelse. Du kommer ALDRIG til at se hende i jeans  og du kommer aldrig til at se hende med uglet hår. Hun ved hvad hun kan li’, og hvad hun vil udstråle og så står hun 100% ved det. Hun er dedikeret. Det er absolut ikke for alle, med en sådan dedikation til egen fremtoning. Måske hvis jeg også blev jaget af paparazzi fotografer kunne jeg lade mig friste? ;  )

Lad mig slå fast, at det ikke er fordi hun altid ser perfekt ud, at jeg beundrer hende. Det er hendes selvsikkerhed og dedikation, men der er ingen tvivl om at denne kvinde har en stensikker stilsans.

Det var nærmest en umulig opgave at udvælge fotos af Dita, hun ser godt ud på alle, og jeg har da også alt for mange med her på dette indlæg.

Når jeg laver de her indlæg om personer, hvis stil jeg kan li’, så er det vigtigt for mig ikke at vise lutter billeder fra gala premierer og pris uddellinger. Her har vedkommende måske alligevel fået hjælp af en stylist. Så er jeg taknemmelig for paparazzi fotograferne som fanger  de kendte når de er dem selv, her kan de ikke skjule deres egen stil.

Her er billeder af den private Dita, nogle fine eksempler på hendes originale og først og fremmest gode stil.

(gad vidst om ham manden i baggrunden, smiler så smøret over Dita eller over at blive fotograferet?…)

Dita ville egentlig ha’ været stylist og kostume designer. Da hun var lille elskede hun at klæde sig ud og hendes mor købte masser af genbrugstøj til formålet. Her startede så hendes glæde for vintage tøj og kjoler fra svundne tider.  Da Dita var 11 opdagede hun, at hun ikke blev anset som smuk som sin mor eller køn som sine søstre, hun var mellemvaren, det tynde øl. Her satte hun sig for at mestre makeup og  hår, så hun også kunne fremstå smuk. Den dag i dag lægger Dita selv sin makeup og sætter selv sit hår ,også til foto sessioner og andre begivenheder hvor man ellers forventer mere professionelle tager over. Det slipper hun meget godt fra ;  )

Her er Dita’s egne makeup favoritter, billederne har hun selv taget og lagt på twitter, da flere har efterspurgt tips og tricks til hendes skønne ydre.

Et lille link til flere tips fra Dita http://whatshaute.com/index.php/2011/05/get-her-haute-beauty-look-dita-von-teese/

Hvis ikke Dita hører hjemme på en modeblog så ved jeg ikke hvad, for en ting er hendes gode stil, hun har også haft samarbejde med flere store modehuse som jean Paul gaultier og Moschino.

Moschino har Dita gået show for samt designet en sovemaske til modehuset. Her er Dita iklædt Moschino.

Her Dita iklædt Jean Paul Gaultier med Jean Paul Gaultier ;  ) som hun også har gået show for.

Andre favoritter er Dior

Og Vivienne Westwood

Hun har også været glad for lulu Guiness’s tasker

Når man er så gennemførst som Dita, så må hendes hjem også være noget særligt. Ja, jeg ved godt det handler om hvad hun bærer, men jeg går hele vejen, når nu jeg er så begejstret og rent faktisk har billeder fra hendes hjem.

Nogle vil brække sig over dette pastel helvede af et køkken, jeg bliver lidt glad i låget af at se på det…

Jeg opdagede straks at hun faktisk bærer samme kjole som jeg lige har vist. godt at se at hun bærer sit tøj mere end én gang (det er hendes gravhund Eva som er med på billedet).

Sikke en garderobe, jeg er ikke spor misundelig…………………………….ok, det ser lidt freaky ud med alle de hoveder.

Hvis du kan li’ Dita’s stil og vil låne lidt af den, så gå på rov i vintage butikker eller søg på ebay som har stort udvalg ofte til billige penge. Dita går enten i designer tøj eller vintage tøj og loppefund. Timeglas figur er ønsket her, så sørg for at markere din figur, og fremhæv barm og talje. Kig til stilen fra 40’erne og 50’erne efter inspiration.

Endelig er et øje for detaljer et must, så vær velplejet, spring ikke over hvor gærdet er lavest.

Jeg kan ikke lade være, flere billeder af Dita.

Vildt, et billede af Dita uden makeup, der findes vist heller ikke andre.

Seneste forretnings eventyr for Dita er lanceringen af hendes egen parfume( som så mange andre kendte, måtte det vel ske før eller siden…). Den kan endnu ikke købes herhjemme.

Dita har faktisk udgivet bøger, jeg kan anbefale The Art of the Teese, her er mange flotte billeder og makeup tips http://www.amazon.co.uk/Burlesque-Art-Teese-Fetish/dp/0060591676/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1319052608&sr=8-1

Vil du lære Dita bedre at kende, kan du se et klip med hende her

Hos stylekat er vi aldring for fine til at være lidt fjollede. Det er nærmest tradition, at findes der et billede af indlæggets omtalte person med en kat, så skal det med som en slags maskot, jeg er jo stylekat!

(Dita har 4 Rex katte).

Hvis du er nået hertil helt efter egen vilje, fortjener du en medalje, for det var et langt indlæg. Håber forøvrigt du kan li’ stylekat’s nye look, er du tilfreds så sig til og hvis du er utilfreds så sig til, jeg håber blot at du bliver ved med at vende tilbage :  )