Tags

, , , , , , ,

I går blev jeg trist ved nyheden om,at Nora Ephron var gået bort i en alder af blot 71 år. Nora Ephron stod bag moderne klassikkere på det store lærred, som: Da Harry mødte Sally og Sleepless in Seattle.

Jeg holdt af de fleste af hendes film, og også hendes skønne bog: I Feel Bad About My Neck (som er meget morsom), men jeg elskede også den stil som Nora Ephron stod bag, i flere af sine film. For som du sikkert ved, kan både tv og film skabe trends og mode.

Særligt 2 film fra Nora Ephron skiller sig ud for mig modemæssigt,og har tjent som inspiration, nemlig You’ve Got Mail og Bewitched.

Meg Ryan’s stil gennem You’ve Got Mail er enormt inspirerende og indbydende i mine øjne. Hver gang jeg ser den (og det er mange gange efterhånden, da den en favorit) får jeg lyst til at gå klædt i samme drengede stil som Meg Ryans karakter Katherine Kelly. Udover et let drenget look, er stilen holdt fuldstændig enkel og i dæmpede farver. Stilen er bare ultra klassisk, og vil kunne modstå tidens tand, vil altid være evig aktuel.

En anden film som også straks inspirerede mig da jeg så den, var Bewitched. Nicole Kidman er simpelthen bedårende i denne film, iklædt masser af pasteller og fine cardigans, et meget mere feminint og kært look end Meg Ryans. Så egentlig er begge film hinandens modsætninger stilmæssigt, men formår at fremstå tidsløse.

Disse 2 film står som noget helt særligt, stilmæssigt for mig, og i lyset af Nora Ephron’s død var det naturligt at dele dem med dig. Så kan du selv se og vurdere om de måske også kan tjene som inspiration til påklædningen hjemme hos dig selv.

Det er faktisk ikke kun tøjet som er lækkert i filmene. Selv bolig indretningen er lækker har jeg også et godt øje til. Meg Ryan og Nicole Kidman’s karakterer bor lige som jeg selv drømmer om, meget lyst og lækkert med masser af hygge ;  )

Inspiration kan vi aldrig få for meget af.

Så jeg vil takke Nora Ephron for inspirationen, og de dejlige film hun nåede at lave.

About these ads